Välkommen!

fredag 26 mars 2010

Earth Hour festmeny av Gustav Trägårdh










Inför Earth Hour har årets kock Gustav Trägårdh gjort en festmeny bestående av:
Blåmusslor och brytbröd till förrätt
Lammstek och mandelpotatis till huvudrätt
Vaniljglass med ugnsbakade äpplen och nötter som final

Gustavs tanke är att allt ska kunna göras av ekologiska råvaror och att man väljer svenskt och närodlat om möjligt. Se recepten på WWF's hemsida. Foto: Catharina Fyrberg.

2 kommentarer:

  1. Musslor är världens godaste klimatsmarta mat. Till och med barnen tycker om det hos oss, så det ska man inte vara rädd för att testa!

    SvaraRadera
  2. Jag har hittills varit lite "mesig" vad gäller musslor men ska försöka börja arbeta på det, en god fisksoppa med musslor i kanske kan vara en bra början. Det är som du säger klimatsmart mat, häftigt att musslorna under sin levnadstid även effektivt renar vattnet.

    Något annat som jag precis har börjat att äta är lamm som också kan vara klimatsmart och närproducerat. Tar ett steg i taget... jag är nog mest av allt en grönsaksmänniska :).

    SvaraRadera