Välkommen!

måndag 8 mars 2010

Earth Hour 2010 - 27 mars




Earth Hour 2010 inträffar lördag 27/3. Under en timme mellan klockan 20.30 och 21.30 gör människor över hela världen en gemensam sak och stänger av all elektronik i våra hem, på kontor och företag. Det är en timme då vi alla visar att vi engagerar oss och deltar i klimatfrågan. Att vi dessutom sparar en massa el är ytterligare ett plus.

Förra året när jag och min familj deltog släckte vi ner all elektronik och satte oss ner vid ett bord med tända ljus. Det blev en mysig timme med mycket närvaro, samtal, fika och spel - äldsta barnet tyckte att det var något vi borde göra varje dag. Vi tittade ut och såg att många grannar gjorde samma sak. Jag tror att årets Earth Hour kommer att samla många fler än förra året. 2009 visste 99% om att det skulle vara Earth Hour och 64% av invånarna i Sverige deltog (enligt SIFO). Många är engagerade, i vår brevlåda hittade jag en handskriven lapp som informerade om Earth Hour och skrev "Vill du rädda jorden gör då detta". Lappen var skriven av en okänd men engagerad person i vårt bostadsområde, tänk så många det finns över hela världen :).

WWF´s hemsida kan alla som vill (privatperson, företag, kommuner) visa sitt deltagande i Earth Hour - gå in där och anmäl dig! Det finns också tips på olika aktiviteter som sker i Sverige i samband med Earth Hour som t ex gratiskonsert i Kungsträdgården, eldkonstnärer i Ludvika mm.

2 kommentarer:

  1. Ett ganska lätt sätt att göra ett statement... ellerhur?!

    SvaraRadera
  2. Ja, något som alla kan kan göra :).

    SvaraRadera