Välkommen!

tisdag 26 januari 2010

100 sätt att rädda maten...


Nya boken "100 sätt att rädda maten..." av Annica Triberg innehåller 100 konkreta vardagstips på hur vi kan bli bättre på att ta hand om vår mat och vår miljö. Nästan 1/3 av all mat i Sverige slängs så råden är inte bara nyttiga för plånboken utan även för miljön.

Maten är en viktig faktor i miljöfrågan. Tänk att vi slänger bort så mycket som 1/3 av maten vi handlar, oftast för att vi inte hinner ta hand om den och slänger mat som är helt ok fastän datumet gått ut. Vi har i vår familj försökt bli bättre på att ta hand om rester och ha koll på att maten inte ligger och blir gammal. Det är snabbt och praktiskt att ha en "restmiddag" då & då och att ta med en matlåda till jobbet. För oss fungerar det också bättre då vi inte köper hem alltför mycket mat samtidigt, med mindre fullproppat kylskåp syns allt och risken blir mindre att maten ligger och "glöms bort".

Läs mer om boken "100 sätt att rädda världen" i EkoLifestyles lästips.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar