Välkommen!

torsdag 7 januari 2010

Brunkullans temakerska och ekogastronom


Jag kommer att skriva om olika ekohjältar och ekoföretagare här på EkoLifestyles blogg. Först ut bland ekohjältar blir Fia Gulliksen, jämtländska och sann ekogastronom. Fia driver bland annat tebolaget Brunkullan AB som säljer Kravmärkt te och tetillbehör. Hon är engagerad i den svenska Slowfood rörelsen, är medförfattare till boken "Smakfulla avkrokar: i Jämtland och Härjedalen", skriver matartiklar och driver restaurang "Båthuskrogen". Båthuskrogen ligger vid Storsjöns strand och där används säsongens råvaror i sann ekogastronomisk anda. Livsstilsmagasinet Camino lät sina läsare nominera och rösta fram årets 15 främsta inspiratörer för en hållbar livsstil. På första plats kom författaren och EU-parlamentarikern Isabella Lövin och på femte plats kom Fia Gulliksson, matfilosof och temakerska. En förebild och inspirationskälla.

I Brunkullans blogg skriver Fia Gulliksen bland annat om "MATTRENDER 2010 - MER HARD CORE". "Fjolårets trender med renare livsmedel, naturliga råvaror utan tillsatser och nära mat visar sig vara mer än en modefluga..."
"Nu till året som kommer. Jag tror och hoppas att vi får ett mer personligt förhållande till den mat vi äter..." Läs mer och se de vackra bilderna på Brunkullans blogg.

2 kommentarer:

  1. Spännande med en serie om framstående eko-personligheter. Den ska jag följa. Ja på matfronten går det snabbare framåt än i inredningsvärlden, åtminstone bland vanligt folk. Vi får hoppas att framåtandan sprider sig inom övriga områden =)

    SvaraRadera
  2. Ja, det finns många ekomathjältar, intresset för "äkta vara", ekologiskt och närodlat är stort. Härligt att intresset håller i sig och marknaden växer trots lågkonjuktur.
    Jag kommer att presentera ekohjältar inom inredning också, mode och så vidare - finns många värda att uppmärksammas :).

    SvaraRadera