Välkommen!

onsdag 13 januari 2010

Tulpanens dag 15/1, närodlat är bäst!


Tulpaner är blommor som känns som ett vårtecken - även om det just nu fortfarande känns väldigt mycket vinter. Imorgon fredag 15/1 börjar tulpansäsongen i Sverige med "Tulpanens dag". Blomsterfrämjandet informerar om Tulpanens dag och delar varje år ut svenska tulpaner gratis i några utvalda städer med hjälp av landets floristskolor, som smakprov på de första svenska tulpanerna. Blomsterfrämjandet har startat "Tulpanguiden" där du kan läsa mer om tulpanens historia, olika sorter och få tips på hur du sköter dina tulpaner.
Foto: Blomsterfrämjandet/IBC
LRF skriver på sin hemsida att det är bäst att köpa närodlat och gärna Svenskt Sigill. Svenska tulpaner släpper ut mindre växthusgaser än motsvarande importerade tulpaner tack vare en omfattande omställning till förnyelsebar energi inom den svenska tulpandrivningen. Dessutom håller sig tulpanerna fräscha lite längre på grund av kortare transporter. På Coop säljs ekologiska svenska tulpaner under det egna varumärket "Änglamark".
Så nu kan vi njuta lite mer av våra svenska närodlade tulpaner - och förhoppningsvis också lite längre.

4 kommentarer:

  1. Hej, igår hämtade jag ut min vinst. Världens finaste müsliburk med världens godaste innehåll från Saltå Kvarn. Det bloggas såklart idag :)

    SvaraRadera
  2. Vad kul, grattis till vinsten! Hoppas att det blir många goda frukostar :)

    SvaraRadera
  3. Tack för den informationen. :) Jag trodde nämligen att svenskodlade tulpaner bidrog mer till koldioxidutsläppen än de importerade.

    SvaraRadera
  4. Tydligen har det varit en stor omställning till förnyelsebar energi inom den svenska tulpandrivningen. En information som är väl värd att sprida :).

    SvaraRadera